Hem
Accessoarer

Överraska med förlovningsringar

Hur kan man överaska med förlovningsringar?

Det här är viktigt att veta för den som tänkt fria som en överraskning och då presentera en ring. Om man börjar prata alltför mycket om olika ringar och storlek på ringfingret så kan man inte räkna med att hemligheten förblir inlåst i ett mörkt skåp. De flesta fattar vad som är på gång då de får frågan om vilken ädelmetall de gillar.
Ska man överaska med förlovningsringar så får man allt vara slug som en räv och lära sig några viktiga knep för att få in den information som man behöver utan att ställa en enda fråga. Dessutom finns det sådant som man kan göra för att försäkra sig om att det till sist blir helt rätt ring för den rätta.


Det där med ringstorlek
En fråga som blir högst aktuell då man vill överraska någon annan med en ring är förstås ringstorleken. Om man vill köpa sina ringar online så finns det utmärkta svenska sajter som Lamastone.se där man kan få hjälp med detta. Då man får ett gratis verktyg för att mäta ringstorlek så måste den som vill överraska se till att detta inte upptäcks i posten eller hemma på diskbänken. För att mäta storleken kan man istället se till att få fatt på en annan ring som ens partner använder på sitt ringfinger.
Denna ring trär man sedan på ett ljus som är större i basen för att sedan minska i omkrets mot toppen. Märk platsen som ringen fastnar på och mät sedan med det verktyg som skickades gratis med posten. Alternativt kan man ta med sig ljuset till en vanlig smyckesbutik och be att få låna deras verktyg för att mäta storleken som finns utmärkt på ljuset.


En attrappring
Om man är orolig för att man inte har full koll på sin partners smak vad gäller smycken så kan man alltid skaffa en så kallad attrappring. Det här är en ring som symboliserar den verkliga ringen. Den kan ha en Swarovski istället för en äkta diamant och vara ganska enkel. Tanken är att man sedan ska gå tillsammans för att välja en ring till den blivande bruden. Skulle det bli ett nej på frieriet så känns det förstås lättare att hantera då ringen inte kostade skjortan och sedan inte kan lämnas tillbaka.


En sammetsbox med lös diamant
Om man vet att en diamant är ett måste i förlovningsringen så kan man strunta i att skaffa ringen och istället gå på jakt efter världens vackraste diamant. I enlighet med sin budget så kan man skaffa en diamant och presentera denna löst i en sammetsbox då man friar. En glittrande diamant är en underbar upplevelse för den som drömmer om en vacker diamantring och sedan är det bara att tillsammans välja ut den ring som diamanten ska monteras på. Den här typen av frieri är också smart för den som inte lyckades få fram den rätta ringstorleken med hjälp av andra ringar och stearinljus.
När man väl har ringen eller den lösa diamanten så kan man fokusera på hur frieriet ska gå till. Det finns så många roliga idéer men om tanken innefattar pool, sjö, höga höjder eller leråker så är det viktigt att man är försiktig med överlämnandet av din dyrbara gåva så att man inte måste söka diamanter i omöjlig terräng eller i poolfilter!