Hem
Allmänt

Arbetslampor

Arbetslamporna ute på marknaden varierar både när gäller ljusstyrka och byggkvalitet. Problemet med många lampor som importeras från mindre kinesiska leverantörer är att man gärna pressar sina tillverkningskostnader genom att kvaliteten märkbart försämras. Ett exempel på detta är att man då istället väljer att använda plastartiklar före aluminium under tillverkningen vilket i slutändan kan resultera i att en lampa släpper in fukt och går sönder. Det finns många sätt att pressa kostnader för en tillverkare av arbetsbelysning, trots att man inte ser någon större skillnad på utsidan så är det faktiskt insidan som räknas som det så vackert brukar heta.

Amerikanska Vision X är bl.a den ledande tillverkaren i världen för led arbetsbelysning när det gäller kvalitet. Dessa high-end lampor tillverkas av det bästa råmaterialet och Cree chip som marknaden har att erbjuda. I extremt tuffa arbetsmiljöer som i exempelvis gruvor kan en lampa som går sönder resultera i att borrningen måste avbrytas, detta stopp leder i sin tur till stora ekonomiska förluster. Av denna anledning är det oftast Vision X som tunga industrier väljer att använda i första hand.

Oledone är ett kinesiskt varumärke som fått stort genomslag på den europeiska och amerikanska marknaden på senare år. Anledningen till detta är kanske inte så konstigt då Oledone med sin patenterade design erbjuder en perfekt avvägd balans mellan pris och kvalitet. Lamporna lämpar sig till första hand till mer kvalitetsmedvetna konsumenter som gärna betalar 30-40% mer än för billiga Kina-lampor. Oledone är ca 2-3 ggr så billigare än Vision X och övriga s.k "lyxmärken". Lamporna genomgår långa rigorösa tester och lämpar sig även till privatpersoner som inte är beredda att betala Vision X högt satta pris.