Hem
Bostad

Bygga hus

Att bygga hus är oftast den största investeringen man gör i hela sitt liv.
Valet av husleverantör är då extra viktigt, men kan samtidigt vålla en del problem då det finns ett antal att välja mellan.
De flesta brukar dock vara pålitliga att välja men det skadar inte att lägga ned en del tid för att se om du kan få precis det huset du är ute efter. Och då den leverantör av hus du verkligen känner kommer leverera det du vill ha.
Några enkla steg nedan att följa när man skall välja en leverantör av hus.

1. Titta på husen. Kan låta som ett banalt råd. Men mycket information om sitt framtida boende kan inhämtas från de olika webbplatser som en hustillverkare har. 3D-modeller av de olika hustyperna de erbjuder brukar finnas tillgängliga och detaljerade ritningar brukar också ligga uppe till beskådande. Sedan har de flesta också mer omfattande material i form av olika kataloger som kan beställas.


2. Material. Valet av byggmaterial är också något man behöver ta ställning till. Är det ett trähus eller ett byggt i sten man är ute efter.


3. Husvisningar. De flesta tillverkare av hus har husvisningar runt om i landet. Där man kan gå in i ett färdigbyggt hus och se hur det ser ut i verkligheten.


4. Kontakt. Att kontakta en tillverkare är en annan framkomlig väg. Diskutera val av modell, byggtid och en del annat. Samtidigt ger det bemötandet man får en liten fingervisning hur leverantören är att arbete med. Svarar de snabbt på din förfrågan och hur hanterar de dig som tilltänkt kund.


5. Pris. Naturligtvis är priset av stor betydelse. Vad ingår, tillkommer det extra kostnader, skall man välja totalentreprenad och kunna luta sig tillbaka och vänta på att huset skall bli färdigt eller skall det vara delad entreprenad med mer arbetet och planering för en själv.